Over SRA

SRA is een netwerkorganisatie van 375 zelfstandige accountantskantoren met 900 vestigingen in Nederland. Met praktische en strategische tools ondersteunen wij de bedrijfsvoering van aangesloten kantoren. Door de bundeling van kennis en ervaring kunnen SRA-kantoren ondernemers optimaal helpen en adviseren.


Waarom een SRA-kantoor?

Vanzelfsprekend leveren we graag de beste kwaliteit. En de bij ons aangesloten kantoren ook. Richting klanten én medewerkers. Niet ieder kantoor kan lid worden of lid blijven. Er is een strenge ballotage en regelmatige toetsing. Dat straalt af op alle SRA-collega’s. Onze belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Je werkt in je eigen regio
  • Een SRA-kantoor staat garant voor afwisselend werk
  • Er heerst een informele sfeer
  • Er is sprake van een gezonde en goede balans tussen privé en werk
  • Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden
  • Je staat dichtbij de klant
  • Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden
  • Je hebt zekerheid van een baan
  • Je werkt voor aansprekende klanten

STAGEBUREAU 

Het Stagebureau van SRA is één van de grootste stagebureaus van Nederland. Wij zijn formeel erkend door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Alle trainees die werkzaam zijn bij SRA-kantoren, kunnen gebruikmaken van ons Stagebureau.

PRAKTIJKOPLEIDING

Om accountant te worden, moet je naast een theoretische opleiding ook de praktijkopleiding volgen. De Praktijkopleiding duurt nominaal drie jaar. Het is ook mogelijk om de geïntegreerde opleiding Accountancy-MKB/AA te volgen.Tijdens je praktijkopleiding word je ondersteund door een Stagebureau. Het Stagebureau van SRA is één van de grootste stagebureaus van Nederland. Wij zijn formeel erkend door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Alle trainees die werkzaam zijn bij SRA-kantoren, kunnen gebruikmaken van ons Stagebureau.

Praktijkopleiding MKB

In de praktijkopleiding MKB word je opgeleid tot een accountant die in staat is een MKB-ondernemer in al zijn facetten van het ondernemerschap bij te staan. De MKB-accountant is de allround adviseur van de MKB-ondernemer.

In de praktijkopleiding MKB ligt daarom een sterk accent op fiscale en bedrijfseconomische advisering. Uiteraard wordt daarnaast aandacht besteed aan het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van fiscale aangiftes. Ook wordt er aandacht besteed aan (overige) assurance-werkzaamheden. Overige assurance-werkzaamheden sluiten vaak goed aan bij de adviesfunctie van de MKB-ondernemer. Denk aan het opstellen van een prognose of aan het verstrekken van een assuranceverklaring bij een kredietaanvraag.

Praktijkopleiding Assurance

In de praktijkopleiding Assurance word je opgeleid tot een accountant die in staat is om jaarrekeningcontroles uit te voeren en overige assurance-werkzaamheden te verrichten.Tijdens de praktijkopleiding verricht je werkzaamheden binnen alle fases (opdrachtaanvaarding/continuering, planningsfase, uitvoering, afronding) van het assurance-proces. Om een assurance-opdracht goed te kunnen uitvoeren, moet je beschikken over specifieke kennis, houding en vaardigheden. Het opleidingsprogramma van de praktijkopleiding assurance is erop gericht om jouw kennis, houding en vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat je daardoor in staat bent aan het einde van de praktijkopleiding op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar relatief complexe assurance-opdrachten uit te voeren.

Geïntegreerde opleiding

Theorie en praktijk in één traject

Ben je werkzaam in de accountancy en wil jij graag je AA-titel behalen? Volg dan de geïntegreerde opleiding Accountancy-MKB/AA van SRA en Full Finance.

Theorie en praktijk sluiten door een goede afstemming naadloos op elkaar aan. Het grote voordeel hiervan is dat je als trainee geen opdrachten dubbel hoeft te doen en je het leereffect vergroot door de theorie direct in de praktijkopleiding toe te passen.

Je volgt de opleiding in vaste kleine groepjes van ca. 12 studenten. Dit zorgt voor een prettige leeromgeving en de optimale omstandigheden om ook van elkaar te leren. Je hebt één vaste coach voor zowel de theorie- als de praktijkopleiding. In de opleiding wordt daarnaast gewerkt met een vast team van docenten, begeleiders en beoordelaars. Docenten uit de theoretische opleiding weten waar je in de praktijkopleiding mee bezig bent en andersom.