Marlou Bouma, Automatisering

Ik krijg alle vrijheid om zelf dingen te ondernemen, te leren en te ontwikkelen. Ik ben applicatiebeheerder bij SRA. Ik beheer verschillende applicaties waar we mee werken, zoals het CRM-systeem en onze leeromgeving. Ik help mijn collega’s van alle afdelingen met vragen en problemen op gebied van deze applicaties, maar ga ook graag in gesprek wanneer collega’s ideeën hebben om de applicaties nog beter te maken.

Vrijheid om te ontwikkelen

Mijn collega’s zijn mijn klanten

Ik heb in mijn werk veel contact met alle collega’s van verschillende afdelingen: dat zijn mijn klanten en ik werk hard om mijn klanten tevreden te houden De leukste momenten zijn wanneer een collega in paniek bij me komt omdat ze ‘iets doms’ heeft gedaan in een systeem en ik dat in een paar minuten voor haar kan oplossen, zodat ze weer verder kan met haar werk. Of als zomaar een gesprekje bij het koffiezetapparaat uitmondt in een brainstormsessie over hoe we een bepaald proces binnen SRA nog beter kunnen faciliteren door de bestaande applicaties net even iets aan te passen of anders in te richten.

Boeiend

Vooral het samenspel tussen de techniek en de dagelijkse werkzaamheden die binnen SRA uitgevoerd worden, maakt mijn werk boeiend. Ik heb zelf op meerdere afdelingen gewerkt en weet daarom veel van de verschillende werkprocessen. Het is een leuke uitdaging om de systemen zoveel mogelijk te laten aansluiten op de praktijk. We ontwikkelen altijd nieuwe automatische workflows, sjablonen en rapporten om de collega’s zoveel mogelijk werk te ontnemen.

Vrijheid

Wat ik fijn vind, is dat ik alle vrijheid krijg om zelf dingen te ondernemen, te leren en te ontwikkelen. Ik krijg de kans me te verdiepen in onderwerpen die mij interessant lijken: van programmeren en systeembeheer tot data-analyse. Ik vind het fijn dat mijn leergierigheid zo gewaardeerd wordt door zowel mijn directe collega’s als mijn leidinggevende.

Open afdeling

Ik ben trots op de manier waarop we van een ondoorzichtige, wat logge interne ICT-afdeling naar een open, betrokken en behulpzame afdeling zijn gegroeid. We hebben enorme sprongen gemaakt in betere communicatie naar de collega’s en staan veel meer open voor input vanuit de verschillende afdelingen.