Jennifer van Schijndel, Marketing en communicatie

De afdeling Marketing en Communicatie vind ik een echte duizendpoot binnen SRA. Sommige collega’s ondersteunen SRA-kantoren met hun eigen communicatie. Andere collega’s richten zich juist weer meer op onze eigen marketing en informeren leden over onze producten en diensten via on- en offline kanalen. En dan hebben we ook nog een team arbeidsmarktcommunicatie dat zich richt op studenten. Heel divers dus!

Iets moois maken voor de leden

Een greep uit de producten en diensten waar onze afdeling verantwoordelijk voor is:

  • de dagelijkse Nieuwsbrief
  • de Cultuurscan, waarmee kantoren hun eigen organisatiecultuur in kaart brengen
  • de Nieuwsbank, een website met mkb-nieuws voor de ondernemer
  • Fiscale cijfers met de belangrijkste tabellen en tarieven uit het Belastingplan 
  • de SRAadviseur, ons ledenmagazine

Webredactie

We hebben diverse processen gedigitaliseerd, zoals het goedkeuren van inkoopfacturen en het inboeken van verlof.

Ikzelf ben webredacteur bij het Internetbureau. Ik houd me dagelijks bezig met de website(s) van SRA. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwsartikelen, updaten van vaktechnische documenten en toevoegen van nieuwe adviesproducten. Vanuit de gehele organisatie krijgt het Internetbureau vragen binnen over de website, dus heb ik met bijna alle collega’s van tijd tot tijd contact. Zo blijft mijn werk ook afwisselend.

Samen in coronatijd

De manier waarop we binnen onze afdeling de coronacrisis hebben opgepakt, vind ik iets om trots op te zijn. We hebben de vragen van onze leden snel en goed kunnen beantwoorden en hen kunnen informeren met nieuwsbrieven, artikelen en overzichtspagina’s. Alle betrokken collega’s wisten elkaar goed te vinden en de fijne samenwerking maakte ook veel energie los bij iedereen. In de hectische weken zelf was het soms flink doorwerken, maar achteraf kijk ik met positieve gevoelens terug. We hebben in een chaotische tijd echt iets moois neergezet waar leden hun waardering over uitspreken.

Online Leren

Ik ben nauw betrokken bij het project Online Leren. Het gehele ontwikkelproces van onze e-learningmodules doen we zelf. Ik ben verantwoordelijk voor het bouwen van de modules, een collega van Educatie is dat voor de content en commercie en een collega van Automatisering neemt de publicatie in onze leeromgeving op zich. Via ESRA, het intranet, houden we elkaar continu op de hoogte. De samenwerking verloopt net zo soepel als met mijn directe collega’s. Bovendien maken we zo binnen SRA goed gebruik van ieders expertise.