Esther Vermeulen, Review

De meerwaarde van de SRA-toetsing is het coachende karakter en het lerend effect bij een kantoor. Als assistent projectmanager beleid en kwaliteit richt ik me voornamelijk op alles met betrekking tot de review. SRA staat voor kwaliteit en het toetsen door een onafhankelijke reviewcommissie is dan ook een belangrijk onderdeel van het lidmaatschap. Een kantoor coachen en faciliteren om het kwaliteitsniveau te halen en te behouden, is daarbij uitgangspunt.

Inzet van collega’s maakt mij enthousiast

Schakel

Ik ben de schakel tussen de reviewcommissie en het SRA-bureau. Ik hou me vooral bezig met de organisatie, planning en processen rondom de reviews en zie erop toe dat alles juist en soepel verloopt voor zowel de kantoren als de leden van de reviewcommissie. Ook draai ik rapportages uit, monitor de haalbaarheid van planningen en lopende acties en doe meldingen aan de AFM waar wij een convenant mee hebben en aan de Raad voor Toezicht van de NBA waardoor wij zijn geaccrediteerd.

SRA-gecertificeerd

De afgelopen jaren hebben de toetsingen zich steeds verder ontwikkeld. Het begrip kwaliteit heeft een diepere lading gekregen. Bij een toetsing wordt niet alleen meer gekeken naar de naleving van de wet- en regelgeving, maar ook naar bijvoorbeeld de cultuur, de bedrijfsvoering en het lerend vermogen van een organisatie. De toetsingen zijn streng maar rechtvaardig en ballotagekantoren die worden toegelaten tot het lidmaatschap mogen zich SRA-gecertificeerd noemen. Het is iets om trots op te zijn en dat maakt mij ook trots!

Samengewerkt aan de digitalisering

De afgelopen twee jaar hebben we bij de review een behoorlijke digitaliseringsslag gemaakt. Stukken worden nu via een beveiligde tool AVG-proof aangeleverd en verstuurd, een toetsingsverslag wordt rechtsgeldig digitaal ondertekend en aankondigingen worden digitaal verstuurd via een invoegtoepassing vanuit ons CRM-systeem. Ook zijn er handige workflows aangemaakt waardoor processen veel vlotter lopen. Hiervoor heb ik intensief samengewerkt met onze applicatiebeheerder, zijn we met behulp van de afdeling Automatisering in gesprek gegaan met diverse softwareleveranciers en hebben we deze verbeteringen kunnen doorvoeren.

Het is fantastisch om te merken hoe iedereen meedenkt en enthousiast wordt om bij het vraagstuk van een andere afdeling betrokken te worden. Mij geeft het in ieder geval energie en ik heb de smaak te pakken, ik zit vol met nog veel meer ideeën om processen voor de review voor alle partijen nog efficiënter in te richten!