Branchekennis voor advies in de branche van uw klant

Terug naar overzicht

Publicatiedatum: 5-5-2021

Laptop

Als onderdeel van het platform SRA-Branche in Zicht verschijnen geregeld branchesignaleringen, tools, publicaties en brancherapporten. Niet alleen de beschikbare data van de 600 branches zijn uniek in Nederland; ook de inbreng vanuit de SRA-branche-expertgroepen en vanuit ons uitgebreide netwerk –brancheorganisaties, banken en overheid – zijn van grote waarde. Zodat u zich kunt onderscheiden met persoonlijk advies. Doe er uw voordeel mee. 

Branches in Zicht met eerste harde cijfers ‘coronajaar’

Wat is de werkelijke impact van het coronajaar 2020 op de financiële positie van het mkb? Het SRA-jaarrapport Branches in Zicht zal als eerste in Nederland het feitelijke antwoord geven op die vraag, gebaseerd op harde cijfers vanuit de jaarrekeningen. De verwachting is dat het rapport – met interviews van MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof, Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap ministerie Economische Zaken en Klimaat) en meer dan twintig branche-experts – eind mei verschijnt en dat Het Financieele Dagblad de primeur krijgt. Ook heeft SRA hierover inhoudelijk contact met onder meer het CPB, het CBS, DNB en het ministerie van Economische Zaken. U kunt zich met dit rapport onderscheiden en profileren bij uw klanten. Dus houd de website en uw mailbox in de gaten!

Branchesignaleringen: exclusief voor SRA-leden

Recent zijn verschenen:

Nog meer interessant:

SRA-Branche-expertgroepen: actief branchekennis delen

Wilt u informatie uit de eerste hand en actief kennis delen? Neem deel aan de branche-expertgroepen. Deze komen vier keer per jaar bijeen, om kennis en ervaringen met elkaar en met kennispartners uit het netwerk te delen. De partners zijn afkomstig van brancheorganisaties, banken, kennisinstituten en overheid (zoals ILT en Belastingdienst). U bouwt hiermee aan uw persoonlijke netwerk en wordt in staat gesteld om extra toegevoegde waarde te bieden voor uw klanten in de branche. Er zijn groepen voor de volgende branches:

Mkb-Branchescan: gratis adviestool voor leden (TIP)

Met de Mkb-branchescan krijgen uw klanten na het invullen automatisch een adviesrapport van hun branche met daarin onder meer de impact van corona op hun branche. 

Onbeperkt benchmarken

Wilt u op elk moment uw klant kunnen benchmarken in zijn branche, met een actueel benchmark- of brancherapport? En heeft u nog geen abonnement op BiZ? Maak het verschil bij uw klant en kijk naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Leonie Derksen:

Leonie Derksen

Leonie Derksen 
Kennismanager SRA
T 030 656 6060
E lderksen@sra.nl