Barbara Berben, Educatie

Als ik bij een van onze leden ben geweest, kom ik altijd terug vol energie en ideeën. Als iemand mij vraagt wat ik doe, heb ik de korte, de wat uitgebreidere en bij echte interesse de volledige versie. Wat ik doe? Ik maak opleidingen voor accountants. Is dat niet saai? Juist niet, de wet- en regelgeving verandert voortdurend. Voor accountants misschien minder leuk, maar voor ons om cursussen, seminars en e-learning te maken juist heel gaaf.

Continu veranderen en nieuwe ideeën

Vol energie en ideeën

Ik werk al lang bij SRA bij de afdeling Educatie. Iedere keer in een andere rol. Een paar jaar geleden is mij gevraagd de ‘e-learning tak’ op te zetten. Ik mocht daar een opleiding voor doen en zelf een businessplan voor maken. Kortom veel vrijheid en eigen inbreng. En het loopt als een dolle. Daarnaast doen we aan relatiebeheer. We gaan naar onze leden toe om te horen hoe het gaat en hoe we onze totale dienstverlening nog beter kunnen aanpassen op hun vraag. Aangezien de meeste SRA-leden gelukkig heel blij zijn met het lidmaatschap, kom je daar altijd vol energie en met ideeën vandaan.

Gegroeid

Ik ben er trots op dat e-learning en de producten die daarmee samenhangen (toetsen etc.) het goed doen. Dat doe ik zeker niet alleen. Ik werk uiteraard met externe auteurs, neerlandici, SRA-Vaktechniek, het Internetbureau, de afdelingen Automatisering en Kantoorondersteuning.  We zijn als afdeling Educatie enorm gegroeid. We hebben een leuke én diverse club mensen die een drive hebben om echt goede cursussen neer te zetten. Natuurlijk willen we scoren, juist door het samen te doen. Educatie maakt natuurlijk bijeenkomsten voor cursisten die zichzelf inschrijven. Maar daarnaast zien we ook dat incompany al jaren enorm aan het stijgen is.

Synergie

Een voorbeeld van een afdelingsoverschrijdend project is het omzetten van fysieke bijeenkomsten naar online bijeenkomsten als gevolg van de coronacrisis. Dat klinkt heel eenvoudig, maar daar kwam toch behoorlijk wat bij kijken. Samen met de afdelingen Automatisering en Vaktechniek hebben we alles op alles gezet om dit voor elkaar te krijgen. Binnen no time was dit clubje gevormd: met synergie!  Er was behoorlijke tijdsdruk omdat binnen een paar weken alles in de steigers moest staan. Ondanks dat het hectisch was, kreeg ik er een enorme energyboost van. Dat hebben we toch maar even geflikt samen.